Autostoel groep 3

Een autostoel groep 3 is geschikt voor uw kindje als ze ongeveer de 1 meter hebben bereikt. Vanaf wanneer de autostoel groep 3 goed passend is voor uw kindje, is als uw kindje tussen de 15 kg en 36 kg weegt. De derde groep is geschikt voor kindjes vanaf de leeftijd 3 tot 12 jaar.

Wanneer overstappen?

Wanneer uw kindje haast niet meer in een autostoel uit groep 1 past, is het zeker aan te raden om gelijk een autostoel aan te schaffen uit groep 2 of 3. zodat het autostoeltje gemakkelijk langer door kan gaan tot de groei het kindje hoger dan 135 centimeter wordt zodat het kindje niet meer in een kinderstoel groep 2/3 hoeft te reizen. Elk jaar maakt de consumentenbond bekend welke autostoel groep het best is van deze categorie.

Isofix beveiligingssysteem

Isofix beveiligingsystemen zijn ook beschikbaar in autostoelen groep 3. Ze zijn gemakkelijk te installeren in uw auto met een ingebouwd isofix systeem of met een base. In de meeste nieuwe auto’s zit een ingebouwd Isofix systeem. Dat is een beveiligingssysteem om een kinderautostoeltje veilig en makkelijk vast te maken. Heeft u geen Isofix systeem? Dan is het altijd nog de optie om een Base te nemen. Die installeert u eerst voordat u een kinderautostoeltje erop vastzet.

Slapen in een autostoel groep 3

Tijdens een lange (of korte) reis zal uw kindje een dutje willen doen. Door verstelbare en draaibare autostoeltjes kunnen de autostoelen groep 3 in meerdere posities ingesteld worden. Daaronder valt ook de slaapstand. Met een autostoel groep 3 slaapstand kan uw kindje zijn dutje doen tijdens de autoreis. Een voorbeeld is een Maxi-Cosi autostoel, met de 4-zits slaapstanden kunt u bepalen welke stand het beste is voor uw kindje. Op zoek naar een goed merk en een kwalitatieve autostoel maar voor een goedkopere prijs? Er is altijd een autostoel groep 3 aanbieding te vinden op kinderautostoel.com. Bekijk de aanbiedingen en vergelijk de autostoelen met elkaar. Betaal alleen de beste prijs!