Autostoelen

Het kopen en vergelijken van autostoeltjes op kinderautostoelen.com is biedt veiligheid aan voor u en uw kind. De autostoelen zijn van topmerken voor een scherpe prijs.
Bij het twijfelen voor de aankoop van uw autostoel, kunt u het beste kijken voor een dichtbij zijne winkel die verkoop van kinder autostoelen heeft zodat u de autostoel in het echt kan observeren. Een bijvoorbeeld kan zijn bij autostoelen in Prénatal die ook topmerken als Maxi Cosi aanbiedt.

Op websites zoals Marktplaats kunt u topmerken vinden voor een lagere prijs, maar dat kan weleens riskant zijn. Het kopen van autostoelen op Marktplaats garandeert u geen veiligheid. Je weet niet precies wat je koopt want het is mogelijk van een onbekende leverancier. Mogelijk kan het autostoeltje schade opgelopen hebben waardoor er geen goede of kapotte onderdelen zijn wat niet vermeld is bij de omschrijving. Dat kan leiden tot een onveilige situatie. Daarom moet u eerst goed onderzoek doen naar de verkoper van de autostoel op Marktplaats.

 Verschillende testen

De autostoel test wordt afgelegd door elk merk met een ECE-label. Anders mogen de autostoeltjes niet verkocht worden want dan zijn ze onveilig.
Elke autostoel wordt getest voordat de autostoeltjes op de markt gaan. Op websites zoals de ANWB en de Consumentenbond wordt veiligheid als eerste prioriteit gezien op de autostoeltjes.
Verder zijn de kwaliteiten en prijzen ook belangrijke factoren. Uit de autostoel testen wordt eruit opgemaakt welke autostoeltjes het beste zijn.

De ANWB heeft dan testen gedaan naar het beste, veiligste autostoel. Er zijn 6 verschillende groepen gemaakt.
Daarin worden de autostoelen onderscheidt voor kinderen van verschillende leeftijden. De autostoel is aangepast aan het min. en max. voor het gewicht en lengte van het kind.

Groepen waarin de autostoel testen werden afgelegd door de ANWB

  • Voor kinderen t/m 1 jaar
  • Voor kinderen t/m circa 1,5
  • Voor kinderen vanaf circa 4 t/m 7 jaar
  • Voor kinderen vanaf circa 1 t/m 4 jaar
  • Voor kinderen vanaf circa 1 t/m 12 jaar
  • Voor kinderen vanaf circa 4 tot 12 jaar

Autostoeltjes regels

Autostoel regels worden bepaald door de rijksoverheid. Autostoeltjes worden daarvoor getest en verkocht als een goedgekeurde autostoel.
Ouders/verzorgers moeten zich aan de autostoel regels houden voor het reizen van hun kind binnen en buiten Nederland.

Kinderen tot 1,35 meter moeten in een autostoel vervoerd worden met ECE-label. Kinderen kunnen alleen reizen met de autostoel als ze goed passend zijn.
Een goed passende autostoel met een ECE-label is een goedgekeurde autostoel. Zet uw kind in een autostoel alleen op de voorstoel als de airbag is uitgeschakeld.
Het kind mag dan wel achterstevoren vervoerd worden met de autostoel. Als de airbag is ingeschakeld, dan absoluut niet! Het kind in de autostoel kan naar achteren geschoten worden wat kan leiden tot letsel voor het kind. Het is al niet raadzaam om kinderen tot en met 12 jaar niet voor een airbag te plaatsen!

Géén gordelverlenger gebruiken voor het kind in het autostoeltje, de kwaliteit is onbekend dus de kans is aanwezig dat de gordelverlenger niet veilig is.

Kinderen jonger dan 3 jaar hoeven niet in een autostoeltje bij het reizen van een bus of taxi. Voor incidentele gevallen hoeft het kind ook niet te reizen met een autostoeltje.
Kinderen die ouder dan 3 jaar zijn hoeven ook niet met het autostoeltje vervoerd worden als er geen plek meer is voor het 3e autostoeltje op de achterste zitbank als die al in gebruik zijn door twee andere autostoeltjes. Niet alle regels gelden voor elk land van de Europese Unie (EU). Sommige verschillen van elkaar. In sommige landen moeten kinderen tot de 1,50 meter vervoerd worden met een autostoel.

Voor welke leeftijd?

Aan de hand van de leeftijd van het kind worden de autostoeltjes voor hen in een groep geplaatst. De leeftijd is maar een indicatie voor de autostoeltjes.

Autostoelen groep 0+; kinderen van 0 tot 9 maanden

Autostoelen groep 1; kinderen van 9 maanden tot 4 jaar

Autostoelen groep 2; kinderen van 3 tot 6 jaar

Autostoelen groep 3; kinderen van 6 tot 12 jaar