Autostoel groep 1

Autostoelen groep 1 zijn bedoeld voor peuters die van 9 tot er met de 18 kg zijn. Vanaf welke leeftijd de peuters dan mee bedoeld worden is vanaf 9 maanden. Tot wanneer de autostoelen gebruikt kunnen worden binnen groep 1 is tot 9 jaar oud. Kinderen moeten dan ook 80 t/m 105 cm groot zijn om in groep 1 geplaatst te worden. Bij lengtes van langer dan 105 cm heb je een stoeltje uit groep 2 of een autostoel groep 3 nodig.

De autostoelen uit groep 1 worden geplaatst in een achterwaartse positie.
Pas wanneer uw kind minimaal 80 cm groot is en 9 kg weegt, kunt u uw kindje in een autostoel uit groep 1 plaatsen. Het risico die u kan oplopen met het plaatsen van uw kind in een autostoel groep 1 is dat de autostoel niet voldoende bescherming kan geven bij een frontale botsing. Het biedt geen veiligheid voor uw kind als het kind niet te groot en/of zwaar genoeg is voor een autostoel groep 1.

Best getest

De consumentenbond test groep 1 stoeltjes om het halfjaar. Hier wordt getest op bescherming, botsing en gebruiksgemak. Daaruit komt uit groep 1 het best geteste autostoelen uit groep 1.De consumentenbond test autostoelen groep 1 op een onafhankelijke wijze. Daarom is dat een goede website om eerst te checken waar u uw beste geteste autostoel uit groep 1 aanschaft.
Autostoelen van zowel de isofixbevestiging en de gordelriembevestiging worden getest door de consumentenbond.

Veiligheid staat bovenaan. Een goede autostoel kan dan ook wel is flink verschillen in de prijs. Vele autostoelen die dan in groep 1 worden getest scoren onvoldoende. Het is daarom belangrijk dat u goed onderzoek moet gaan doen in het vinden van een autostoel groep 1. Het gebruiksgemak test de consumentenbond ook. Installatie van het opzetten van een de groep 1 autostoel kan wel is wat tijd duren. De tijdsduur van het instellen van de autostoelen verschilt dan ook per verschillend merk of model. De consumentenbond testen de autostoelen binnen groep 1 veel strenger en veel uitgebreider dan dat de wetgeving geeft. Dat garandeert zeker de veiligheid voor uw kindje.

Autostoel groep 1 Isofix

Isofix is een beveiligingssysteem om de autostoel uit groep 1 aan de zitting van de achterbank te bevestigen. Uw kind kan veilig en stevig vervoerd kunnen worden met een Isofix beveiligingssysteem.
Ook autostoel groep 1 heeft het isofix systeem. Zo garandeert u uw kind veel veiligheid tijdens het rijden van de auto. Het isofix beveiligingssysteem kan al ingebouwd zitten in (de meeste, nieuwe) auto’s. Zo kunt u gemakkelijk de isofix autostoel groep 1 koppelen aan de zitting van de achterbank.

Heeft u geen ingebouwd isofix systeem in uw auto? Ook zonder kunt ie gebruik maken van het isofix autostoel groep 1. U kunt met behulp van een EasyBase de isofix autostoel groep 1 bevestigen zonder een ingebouwd isofix systeem in uw auto. De EasyBase is te vast te maken met een driepunts autogordel. Zo staat de EasyBase goed en stevig vast. De EasyBase is te vinden bij merken waaronder Maxi Cosi. Met dit alternatief kunt u uw autostoel groep 1 goed bevestigen en uw kind veilig vervoeren.

Autostoeltjes die kunnen draaien

De draaibare autostoel helpt u gemakkelijk van het in en uit halen van uw kind uit de autostoel. Omdat de draaibare autostoel 90 graden draaibaar kunnen zijn, kunt u de autostoel draaien naar de richting van de autodeur van de auto. Ook een autostoel  uit groep 1 kan een draaibare functie hebben. Een autostoel die draaibaar blijft een ideale optie als u moeite heeft met het in en uit tillen van uw kind van een normale autostoel. Alle merken van een stoeltjes binnen groep 1 van uw baby en/of kindje kunt u op de kinderautostoel website bekijken en vergelijken! Vele merken van autostoelen groep 1 zijn hier te vinden op Kinderautostoel.com. Merken zoals autostoel groep 1 Maxi Cosi, Cybex en Römer.