Britax Römer autostoel

Britax-Römer is een van de bekendste merken die in hetzelfde rijtje behoort als Maxi-Cosi en Cybex.  Het staat bekend om zijn hoge kwaliteit producten en dit geldt ook natuurlijk voor de Britax-Römer autostoel. Veiligheid staat altijd op nummer één. De Britax-Romer autostoel biedt optimale bescherming voor uw baby en/of kind en heeft zeker een grote rol gespeeld op het gebied van de autostoel veiligheid. Zo hebben ze voor het eerst het isofix systeem toegepast op hun kinderautostoelen.

De impact was zo groot dat automerken deze techniek ook liet inbouwen in het ontwerp voor nieuwe (gezins-)auto’s. Ook andere merken van baby-en kinderartikelen lieten deze isofix technologie inbouwen in de meeste autostoelen. Isofix is een belangrijk en veilig beveiligingssysteem om de autostoel gemakkelijk te kunnen bevestigen op de voorstoel en/of achterbank van de auto. Zo blijft de autostoel stevig vast zitten en kunt uw baby/kindje veilig meereizen in het autostoeltje.

De Britax-Römer autostoel is gemaakt om uw kindje met comfort te vervoeren. Deze autostoelen zijn bekleed met een fijne, zachte stof wat maakt voor een comfortabele zitting. Ook kan een Britax-Römer autostoel versteld worden in verschillende posities, zo kan uw baby/kindje in de prettigste stand zitten en eventueel een dutje doen in de ‘’slaapstand’’ van de Britax-Römer autostoel.

Britax-Römer Autostoel – Duo Plus Isofix

Een model de Britax-Römer autostoelen heet de Britax-Römer Duo Plus Isofix. Deze voldoet aan alle veiligheidsnormen. Deze autostoelen zijn geschikt voor kindjes die tot de Britax-Römer autostoel groep 1 behoren. Dit zijn kindjes die in de gewichtscategorie van 9 t/m 18 kg zitten met de lengte tussen 80 en 105 cm. Kindjes vanaf 9 maanden tot 4 jaar kunnen gebruik maken van deze Britax-Römer Duo Plus Isofix autostoel.

De Duo Plus Isofix is te bevestigen met een driepunts-autogordel of natuurlijk met een Isofix bevestiging. De Duo Plus is geschikt voor elke auto met deze multifunctionele functie. De isofix bevestiging is dan meestal de veiligste manier om de autostoel te kunnen bevestigen. Dit voorkomt voorwaartse bewegingen van het hoofdje van het kind en zo kan een belasting tijdens een ongeval verminderd worden. Ook is de Duo Plus in te zetten in verschillende standen, zo kunt u gemakkelijk de beste positie voor uw kindje instellen en natuurlijk ook de hoogte van het hoofdsteun en gordel.  Daarnaast zit er ook de Britax-Römer handleiding bij voor een duidelijke uitleg voor de bevestiging van de Isofix en driepuntsgordel.

KIDFIX autostoel

Een ander modellenserie heet de Britax-Römer KIDFIX. Deze autostoelen zijn voor kindjes die behoren in de Britax-Römer autostoel groep 2/3. In deze groep horen kindjes in de gewichtscategorie tussen de 15-36 kg. Dit is meestal voor kindjes tussen de 4 en 12 jaar oud die van 105 t/m 135/150 cm groot zijn. De Britax-Römer KIDFIX-autostoel heeft het hoogste veiligheidsniveau om uw kindje te beschermen tegen elk ongeval. Deze autostoel heeft namelijk ook een Side-Impact protection om uw kind te beschermen tegen een zijwaartse botsing. De KIDFIX-autostoel heeft een zeer flexibel en comfortabel stoeltje. De KIDFIX autostoel is makkelijk te verstellen voor als uw kindje verder groeit. Verder zijn instructies gegeven bij de Britax-Römer autostoel die meegeleverd wordt bij de KIDFIX autostoel. Op deze manier weet u zeker dat de Britax-Römer autostoel altijd optimaal is ingesteld voor jouw kindje.

Autostoel King Plus

De Britax-Römer autostoel King Plus is ook een model uit de serie. De naam ‘’King Plus’’ is vervangen door de KING II. Deze autostoel combineert veiligheid met gemak voor uw kindje maar ook voor de ouder. Een frontale en zijwaartse botsing wordt goed beschermd door een optimale bescherming in de veiligheidsschouderkussens en diepe gevoerde zijsteunen. Voor kindjes die graag nog even een dutje willen doen onderweg is de autostoel ook in te stellen in een andere positie zodat uw kindje comfortabel kan slapen tijdens de rit. De Britax-Römer autostoel heeft een eenvoudige, veilige en makkelijke installatie.