Autostoel groep 2

Een autostoel groep 2 is bestemd voor kinderen vanaf de 15 tot 25 kg. Kindjes uit de eerste groep kunnen overstappen naar autostoel groep 2 als ze 3 jaar oud zijn. Tot wanneer de kinderen de autostoel groep 2 kunnen gebruiken is tot de leeftijd van 6 jaar oud. Kinderen die in autostoel groep 2 geplaatst moeten worden horen dan van 100 tot 135 cm groot te zijn.

Zorg ervoor dat uw kind in een goed gepaste autostoel zit uit groep 2, anders kan de autostoel uw kindje geen voldoende bescherming bieden bij een ongeluk. De meeste autostoeltjes uit groep 2 worden gecombineerd.
Veel kinderen die overstappen van autostoel groep 1 naar een volgende groep, kunnen kiezen voor een combinatie van een autostoel groep 3 en 2. Zo kunnen kinderen hun autostoel uit groep 2 gebruiken totdat ze groot genoeg zijn om geen autostoel meer nodig te hebben.

Verhogen?

Een stoeltje uit de tweede of derde groep heeft meestal een zitting of autostoelverhoger. Het kind wordt rechtstreeks vastgemaakt aan een veiligheidsgordel. Het kind zit hoger, daarom snijdt de veiligheidsgordel niet in de keel van het kindje. Bij het (onverwachts) remmen of een ongeluk, kan het kind geen letsel oplopen met een autostoel verhoger voor het kindje, want het kindje zit hoog genoeg met een autostoel groep 2/3 voor de veiligheidsgordel

Een verhoging heeft bij voorkeur ook een rugleuning. Zonder rugleuning mogen alleen gebruikt worden door kinderen vanaf 125 cm lang en 22kg zwaar. Eentje met hoofdsteun en zijsteunen (sidewings) kan ook bij voorkeur aangeschaft worden voor autostoelen groep 2. De hoofdsteun en zijsteunen bieden een extra betere bescherming aan bij de autostoel groep 2.

Autostoel groep 2 best getest

De consumentenbond testen autostoelen uit groep 2 om het halfjaar. Zo blijven consumenten op de hoogte van nieuwe autostoelen groep 2 die op de markt zijn verschenen. De autostoelen groep 2 worden getest op bescherming, botsing en gebruiksgemak. Daaruit komt een het best geteste autostoeltjes uit deze groep. De consumentenbond test onafhankelijk elke autostoelen uit groep 2 uit. Daarom is dat een goede website om eerst te checken waar u uw beste geteste autostoel groep 2 aanschaft. Autostoelen van zowel de isofixbevestiging en de gordelriembevestiging worden getest door de consumentenbond.

Veiligheid

Veiligheid staat bovenaan. Een goede autostoel kan dan ook wel is flink verschillen in de prijs. Vele autostoelen die dan in groep 1 worden getest scoren onvoldoende. Het is daarom belangrijk dat u goed onderzoek moet gaan doen in het vinden van een autostoel uit groep 1. Het gebruiksgemak test de consumentenbond ook. Installatie van het opzetten van stoeltjes binnen de eerste groep (groep 1) kan wel wat tijd kosten. De tijdsduur van het instellen van de autostoelen verschilt dan ook per verschillend merk of model.

De consumentenbond testen de autostoelen uit groep 2 veel strenger en veel uitgebreider dan dat de wetgeving geeft. Dat garandeert zeker de veiligheid voor uw kindje. De consumentenbond voert het testprocedure strenger uit dan dat de wetgeving aangeeft. De testprocedure gaan dan als volgt: Testpartners kopen de autostoeltjes in zodat we er zeker van zijn dat de autostoelen gericht zijn op de verkoop van consumenten. Op basis daarvan kan de consumentenbond testen of de autostoelen groep 2 of ze veilig zijn. De resultaten van de kinderautostoel groep 2 tests worden aangetoond in verschillende categorieën. Bijvoorbeeld: een kinderautostoel groep 2 met isofix of het gebruik van een autogordel.

Bestellen?

Voor alle autostoelen uit groep 2 zijn te vinden op Kinderautostoel.nl. Hier zijn alle merken te vinden van de autostoel groep 2 Maxi Cosi tot autostoel groep 2 van Cybex. Deze merken zijn het meest het beste uit de test gekomen! Kijk en vergelijk de prijzen, kwaliteit en de zekerheid van de veiligheid. Kies nu wat het beste past voor jou en uw kindje.