Draaibare autostoelen

Een draaibare autostoel maakt het gemakkelijker voor u om uw kindje/baby uit de autostoel te halen. Er kan fysieke belasting ontstaan voor de rug als u uw kindje uit een normale positie (voorwaarts) van de autostoel moet halen. Veel ouders krijgen door het oppakken van een kind uit een moeilijke houding rugklachten. Ook met bestaande rugklachten zal de fysieke belasting op de rug langzaam maar zeker erger worden. Ook voor ouders met schouderklachten is een draaibare autostoel ideaal voor het er in en uit de auto halen van uw baby en/of kind.

 

Met een draaibare autostoel kunt u de autostoel zo roteren richting de autodeur en uzelf waardoor het eenvoudiger wordt om uw kindje uit de kinderstoel te halen. Zo kunt u geen rugklachten oplopen of dat bestaande rugklachten verergert kunnen worden.

Heel handig voor u maar ook voor uw kindje als die groot genoeg is om er zelf in en uit te klimmen.

 

Draaibare autostoel met isofix

Draaibare autostoelen zijn dan ook verkrijgbaar in isofix beveiligingssystemen. Dat is een veilige optie om de stoel van uw kindje stevig te bevestigen tegen de zitting van de autobank tijdens het rijden. Ondanks dat de autostoelen draaibaar zijn zit het autostoeltje muurvast op dezelfde plek.

 

Voorwaarts of achterwaarts vervoeren

Een voorbeeld van een kinderstoel die draaibaar is en een beveiligings certificaat heeft, is de draaibare autostoel van Maxi Cosi. De Maxi Cosi Axissfix is het eerste autostoeltje dat 360º om zijn eigen as heen kan draaien. Zo kan het autostoeltje zowel voorwaarts en achterwaarts vervoerd kunnen worden. Achterwaarts uw kind vervoeren is een betere bescherming voor het hoofdje en de nek van uw kindje. Tot met ca. 105 cm kunt u uw kindje achterwaarts vervoeren. Daarna, zou u uw kindje na de 105 cm voorwaarts moeten vervoeren met de draaibare autostoel. Een draaibare autostoelen kunnen vanaf wanneer de baby 4 maanden oud is tot er met 4 jaar oud gebruikt worden. Het maximumgewicht van uw kindje/baby is dan tot de 19kg.

Het draaibare autostoeltje van Maxi Cosi

Sommige draaibare stoeltjes kunnen in elke mogelijke richting geroteerd worden waarnaar u het prettigst vindt voor uzelf en uw baby. Dat kan ingesteld worden voor tijdens het rijden (de positie: achterwaarts/voorwaarts) en voor het er in en uit halen van uw baby/kind. De eerder genoemde serie kan dan ook in vier verschillende (slaap)posities ingesteld kunnen worden, zodat uw kind comfortabel kan zitten of een dutje kan doen onderweg. De Maxi Cosi Axissfix heeft in combinatie van het veiligheidssysteem ook nog is een extra bevestigingsband (Top Tether). Daarmee wordt de band bevestigd aan de achterkant van de zitbank in uw auto. Hiermee is de draaibare autostoel nog steviger bevestigd en kunt u met een veilig gevoel de weg op. Met de extra bevestigingsband bent u van veiligheid verzekerd met deze draaibare autostoel.

 

Op vakantie gaan met het gezin met de camper? Ook uw kindje moet veilig in een autostoeltje geplaatst moeten worden tijdens het reizen. Een draaibare autostoel kan dan ook geplaatst worden in de camper. Zo kunt u met een gerust hart met uw camper en het gezin reizen!

 

Voor het kiezen van een tweedehands draaibare autostoel moet u eerst goed onderzoek doen voordat u er eentje aanschaft. U moet precies weten wat u koopt. Er kunnen mogelijke beschadigingen of kapotte onderdelen opgelopen zijn. Dat kan u niet de veiligheid voor uw kindje garanderen. Kijk ook wat de levensduur van het draaibare autostoeltje is. En vraag jezelf ook af of het de prijs wel waard is voor het kopen van een tweedehands draaibare autostoel.